Contabilitate-Ce trebuie sa stie un antreprenor despre contabilitate?

servicii de contabilitate contabilitate

Contabilitate-Ce trebuie sa stie un antreprenor despre contabilitate?

Contabilitate-Ce trebuie sa stie un antreprenor despre contabilitate? 1024 674 Social Accounting

Atunci cand esti proprietarul unei afaceri, indiferent de marimea acesteia, trebuie sa acorzi atentie si partii financiar contabile. Indiferent ca este vorba despre situatii contabile lunare sau anuale, inregistrari de documente sau chiar declaratii fiscale, este important sa fii in permanenta la curent cu partea de contabilitate a afacerii tale pentru a stii la tot pasul care este situatia companiei tale din punct de vedere financiar.

Contabilitate si Firma ta

Alege sa lasi atributiile contabile pe mainile unei echipe de specialisti, dar care sa ti explice la tot pasul care este situatia companiei tale. Odata ce colaborezi cu o firma sau cu o persoana autorizata specializata, tu te vei putea ocupa linistit de buna functionare a afacerii tale, in timp ce vei fi la curent si cu situatia financiar contabila a acesteia.

contabilitate - acte contabilitate

Trebuie sa angajam un contabil?

Nu, nu esti obligat prin lege sa angajezi un contabil sau sa apelezi la o firma de prestari servicii de contabilitate. Atunci cand ai o afacere este obligatoriu sa asiguri o contabilitate in partida simpla, adica sa tii evidenta incasarilor si a platilor, lucru pe care il poti face personal. Acest aspect depinde in primul rand de forma juridica a afacerii, de volumul activitatii. Astfel, angajand un specialist, vei scapa de inregistrari, evidente si gestiunea contabila.

Cand este necesara colaborarea cu un contabil?

In cazul in care compania ta are si angajati, trebuie sa colaborezi cu un contabil pentru ca acesta sa poata inregistra contractele de munca, evidenta relatiilor de munca, dovada depunerii periodice a declaratiilor de plata la bugetul de stat si asigurari sociale.

Alte cazuri in care esti obligat sa angajezi un contabil sau sa colaborezi cu o firma de contabilitate sunt daca afacerea ta este inregistrata juridic sub forma uneia dintre urmatoarele:

  • societate comerciala
  • cooperativa
  • societate pe acțiuni etc.

Asadar, in foarte multe cazuri, colaborarea cu un contabil sau o firma de contabilitate nu este necesara, dar este important sa fii la curent cu notiunile de baza si mai multe aspecte din contabilitate pentru a stii la orice ora care este situatia companiei tale din punct de vedere financiar si contabil.

Apeleaza la o firma de speiclisti in contabilitate si stai fara grija! Social Accounting SRL se va ocupa de buna functionare a companiei tale, in timp ce tu vei fii la curent cu aspectele contabile ale afacerii tale si, in acelasi timp, te vei putea concentra pe dezvoltarea business-ului!