Gestiunea – Ce este si care sunt avantajele unei gestiuni corecte?

Gestiunea – Ce este si care sunt avantajele unei gestiuni corecte?

Gestiunea – Ce este si care sunt avantajele unei gestiuni corecte? 150 150 Social Accounting

Atunci cand vorbim despre companii, adesea auzim termenul de gestiune, dar ce inseamna acesta? Atunci cand folosim acest termen, ne referim la modul de administrare si urmarire al stocurilor companiei, adica la materiile prime, consumabilele, marfurile etc. care intra sau ies din firma.

Definitia termenului „gestiune

De-a lungul timpului am auzit o sumedenie de definitii, dar una, atat complexa, dar si cat se poate de explicita este evidentiata in DEX si anume, termenul de gestiune reprezinta:” administrarea bunurilor unei întreprinderi, instituții sau persoane; raspunderea pastrarii bunurilor și a manuirii fondurilor unei întreprinderi, instituții sau persoane; ansamblu de operații privind primirea, pastrarea și eliberarea unor bunuri materiale aparținand altcuiva; (concr.) totalitate a bunurilor încredințate cuiva în vederea administrarii lor.”

Avantajele unei gestiuni corecte

Cu cat gestiunea unei companii este mai bine organizata, cu atat administrarea afacerii devine mai usora. De exemplu, o gestiune corecta a marfurilor implica onorarea comenzilor in cel mai scurt timp posibil, ducand astfel la o fidelizare a clientele. De asemenea, aceasta te poate ajuta si la identificarea unor posibile sustrageri frauduloase a marfurilor, iar lista poate continua.

Taxe mai mici

Un alt aspect important pentru care este bine sa pastezi o gestiune corecta este acela al taxelor si impozitelor mai mici. Iata cateva exemple prin care gestiunea iti poate diminua contributiile la stat:

  • Daca fiecare intrare de marfa este insotita de un NIR (nota intrare receptie), care sa faca dovada ca bunurile au existat la momentul X, iti poti deduce TVA-ul aferent intrarilor.
  • Compania isi poate deduce costul afferent stocurilor la momentul in care acestea sunt vandute, in prezenta dovezii intrarii acestora in gestiune, dar si de documentele de gestiune. Lipsa actelor doveditoare poate duce la platirea impozitului pe profit calculate din valoarea integrala a vanzarii.
  • O gestiune corecta duce la lipsa amenzilor in cazul unui control al autoritatilor, ceea ce duce la imposibilitatea dovedirii unei evaziuni fiscal de orice forma. Astfel, cu cat exista o organizare mai clara si, mai ales, pusa la punct, cu atat riscul amenzilor scade.

Pentru o gestiune corecta, apeleaza cu incredere la Social Accounting Independent si stai fara grija! Va punem la dispozitie servicii de contabilitate complete pentru ca afacerea dvs. sa mearga de la sine, iar partea contabilo – financiara sa fie pusa la punct!