Firma de contabilitate. Cum o alegi?

Firma de contabilitate. Cum o alegi?

Firma de contabilitate. Cum o alegi? 150 150 Social Accounting

Firma de contabilitate. Cum o alegi?

Firma de contabilitate este un partener absolut esențial pentru succesulul oricărei afaceri, fie că e vorba de un PFA, de un IMM sau de o adevărată corporație. Orice activitate economică sau comercială are nevoie de servicii de contabilitate, prin însăși definiția sa.firma de contabilitate firma de contabilitate

O primă lecție pe care o învață toți antreprenorii este alegerea partenerilor de încredere. Iar în ordinea logică a funcționării intreprinderilor, firma de contabilitate este primul partener ce trebuie ales. 

Cum ajung antreprenorii să caute o firma de contabilitate?

Ca să alcătuim lista de criterii pentru alegerea unei firme de contabilitate, ne-am folosit de experiența noastră în această branșă. În cei cinci ani de când existăm ca firmă am făcut câteva constatări simple. De exemplu, am aflat că mulți oameni de afaceri sunt, într-un fel sau altul, nemulțumiți de serviciile de contabilitate pe care le folosesc în prezent. Fie că afacerea lor a crescut, și contabilul (independent sau angajat) nu mai face față volumului mare de muncă, fie că e de vină comunicarea, fie din alte motive, oamenii de afaceri ajung să caute o (altă) firma de contabilitate.

Apoi, sunt antreprenorii care încep o afacere de dimensiuni medii sau mari și știu de la început că au nevoie de o firmă de contabilitate. Mulți dintre ei sunt antreprenori experimentați, care nu sunt la prima afacere și știu foarte bine ce vor de la un serviciu de contabilitate.

Așadar, ce nevoi au clienții noștri? Încercând să răspundem la aceste întrebări, am alcătuit aceste

5 criterii pentru alegerea unei firme de contabilitate:

  1. Experiență. Oamenii de afaceri preferă să lucreze cu o firma de contabilitate care are deja obișnuința de a rezolva anumite probleme și care are soluții deja verificate, ”la cheie” (mai ales în relația cu ANAF).
  2. Adaptabilitate. Schimbările legislative sunt singura constantă în acest domeniu, din păcate, așa că o firma contabilitate trebuie să vină rapid cu soluții potrivite.
  3. Servicii complete, inclusiv expertiză și consultanță. Antreprenorii au nevoie să rezolve absolut tot ce ține de contabilitate într-un singur loc, cu o singură firma de contabilitate.
  4. Specializare. Într-o firma de contabilitate, fiecare om trebuie să aibă sfera sa de excelență, asfel încât firma să acopere tot ce se poate la nivel de expertiză.
  5. Comunicare eficientă și amabilă. În cele din urmă, orice relație profesională ajunge la dimensiunea ei interumană. Contabilul trebuie să fie un aliat amabil, omul pe care managerul simte că îl poate întreba orice.

Ți-au fost utile aceste criterii? Ai alte sugestii de criterii pentru a alege o firma de contabilitate? Dacă da, te rugăm să lași un comentariu.

SOCIAL ACCOUNTING INDEPENDENT oferă servicii complete de contabilitate: Contabilitate financiară, Consultanță fiscală, Contabilitate de gestiune, Expertiză contabilă-fiscală și Servicii de administrare resurse umaneContactează-ne și cere o ofertă pentru compania pe care o gestionezi.